Creation Baumann

Meubel- en gordijnstoffen van Creation Baumann herkent u aan de tijdloze basics, kleurrijke patronen en duurzaamheid van de gebruikte garens. In de designstudio in Langenthal, Zwitserland, ontwikkelen ze steeds weer opnieuw stoffen, die de ogen doen prikkelen en evengoed functioneel zijn. Ze benutten de jarenlange ervaring, herkennen als eerste nieuwe trends en vervullen zoveel mogelijk de wens van de klant.

Creation Baumann is een pionier op het gebied van mileuvriendelijk en duurzaam produceren.  Zo beschikt de fabriek al sinds 1973 over een neutralisatiesysteem voor het afvalwater dat ontstaat bij het kleuringsproces van stoffen en garens. Ze produceren vrij van chemische processen en gebruiken geen pvc garens.

Of we het nu hebben over digitaal printen, zelfklevende textiel of specialistische functies als lichtregeling, dimmen en akoestiek, Création Baumann gebruikt vooruitstrevende technische innovaties. De vele jaren van onderzoek en ontwikkeling zien wij terug in de kwaliteit van de stoffen. Ze onderscheiding zich, in nieuwe ontwikkelingen en even zo goed in prachtige basics, die al jarenlang worden toegepast en  onophoudelijk van sublieme kwaliteit zijn.