Voormalige apotheek

traditionele indeling

Van de voormalige apotheek werd de ruimte, die dienst deed als kantoor, toegevoegd aan het naastliggende woonhuis.  Wij mochten het ontwerp maken, waarbij de traditionele indeling zo veel mogelijk werd hersteld en wij verzorgden de realisatie. 


aandacht door weg te laten

Het glas-in-lood raam, dat generaties geleden werd gemaakt voor een apothekersgezin, werd uitgangspunt. Op de radiator-ombouw na, werd voor vrijwel alle niet oorspronkelijke toevoegingen aan de woning  gekozen voor  sobere, ingetogen vormen en kleuren. De klassieke details komen hierdoor beter tot zijn recht. Minimalisme geeft ruimte en versterkt.

De keuken werd als blok ontworpen, met een uitsnede van hagelwitte "Solid Surface" bekleding. Samen met de opdrachtgever zochten we steeds naar het juiste evenwicht tussen moderne toevoegingen en klassieke details. Het resultaat is perfect in balans. 


Interieurproducten:  6650 (Jan des Bouvrie voor Gelderland), Galileo ( Emanuele Ricci voor Lumina), Arthie 50 (Nosta)

Materialen: massief eiken, geborsteld eiken in kleur gebeitst, Wit Solid Surface (Betacryl)

Maatwerk: keuken, tafel, radiator-ombouw, raambekleding, vakkenkast

Samenwerkingen: Bouwbedrijf Dionisius, Oudeland Parketservice, loodgietersbedrijf Oudewater, Vermeulen Elektrotechniek